Ο κιτρινόμαυρος ευρωπαϊκός χάρτης!Το Champions League της σεζόν 2018-19 είναι μία διοργάνωση που από τη νέα σεζόν θα είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με αυτήν που γνωρίζαμε μέχρι φέτος.

Οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:
  • Προστίθεται ακόμα ένας προκριματικός γύρος, ο οποίος βαφτίζεται "προ-προκριματικός γύρος".
  • Οι τέσσερις πρώτες χώρες της κατάταξης της UEFA (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία) δεν θα έχουν εκπροσώπους στα προκριματικά, αφού και οι τέσσερις ομάδες τους θα βρεθούν απευθείας στους ομίλους.
  • Απευθείας πρόκριση στους ομίλους θα πάρουν 26 ομάδες και μόλις 6 θα προκύψουν από τα προκριματικά. Οι αντίστοιχοι αριθμοί μέχρι φέτος ήταν 22 και 10.
  • Οι τέσσερις ομάδες που θα αποκλειστούν από τον 3ο προκριματικό γύρο στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, θα συνεχίσουν απευθείας στους ομίλους του Europa League, και όχι στα playoffs, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
  • Οι ώρες έναρξης των αγώνων θα είναι στις 19:55 και στις 22:00 για τη χώρα μας, και όχι στις 21:45 όπως είχαμε μάθει επί τόσα χρόνια.
  • Ήδη, 16 ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους, ενώ αρκετές έχουν πάρει θέση στους προκριματικούς γύρους.

Η ΑΕΚ, ως πρωταθλήτρια, θα ξεκινήσει ως αδύναμη στον 3ο προκριματικό γύρο, στο μονοπάτι των πρωταθλητών και μπορεί να παίξει με τους εξής: Σάλτσμπουργκ, Λουντογκόρετς, Αϊντχόφεν, Σέλτικ, ΑΠΟΕΛ, Λέγκια Βαρσοβίας. Αυτοί οι πιθανοί αντίπαλοι δεν είναι σίγουροι γιατί όλες οι ομάδες εκτός της Αϊντχόφεν ξεκινούν από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.