Καταψήφισαν την επίσημη εφαρμογή του VAR οι ομάδες της Premier League!Το VAR δεν θα χρησιμοποιηθεί τη σεζόν 2018-2019 στην Premier League, καθώς τα 2/3 των ομάδων ψήφισαν την παράταση των δοκιμών πριν από την εφαρμογή του.
Οι 20 ομάδες της Premier League συναντήθηκαν την Παρασκευή (13/4) με σκοπό να ψηφίσουν αν εφαρμοστεί το VAR από τη νέα σεζόν (2018-2019). Τα 2/3, ωστόσο, ήταν αρνητικές σε αυτό το ενδεχόμενο και ψήφισαν να παραταθούν οι δοκιμές, προτού προχωρήσουν στην εφαρμογή του. "Η απόφαση ήρθε ύστερα από ολοκληρωμένες συζητήσεις σχετικά με την πρόοδο που παρατηρήθηκε στις δοκιμές του VAR στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι προηγμένες δοκιμές μέχρι το τέλος της σεζόν 2018-2019, ώστε να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις στο σύστημα" ανέφερε στην ανακοίνωσή της η διοργανώτρια.
Ως εκ τούτου, η χρήση του Video Assistant Referre δεν θα εφαρμοστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο, ωστόσο οι ομάδες ζήτησαν να συνεχιστεί η χρησιμοποίησή του σε αγώνες του FA Cup. Ζήτησαν επίσης να δοθεί έμφαση στο πώς θα επικοινωνήσουν στον κόσμο τις αποφάσεις που παίρνονται μέσω VAR.
Υπενθυμίζεται ότι το VAR θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία και έχει επίσης εγκριθεί για χρήση την επόμενη σεζόν στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως στη La Liga, στη Bundesliga και στη Serie A. Η χρήση του Video Assistant Referre θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.