Βασιλειάδης: «Θέλουμε τέτοιες διοργανώσεις, να αξιοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις μας»

Article Cover

Την ευχή και την πίστη για άρτια διοργάνωση του Final Four του Basketball Champions League. με παράλληλη επιτυχία για λογαριασμό της ΑΕΚ εξέφρασε κατά την διάρκεια της κλήρωσης ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.Αναλυτικά όσα τόνισε στην κάμερα της Nova:«Από την στιγμή που μας δόθηκε η ευκαιρία και ήμασταν σε συζητήσεις με τον κύριο Αγγελόπουλο θέλαμε να φέρουμε τέτοιες διοργανώσεις. Είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Είναι σημαντικό για την κανονικότητα της χώρας. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Από πλευράς οργάνωσης θα είναι όλα εξαιρετικά και εμείς θα βοηθήσουμε σαν Πολιτεία. Ας ελπίσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, κάτι που συνέβη και στο βόλεϊ» ανέφερε αρχικά για να προσθέσει:

«Δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι και η οργάνωση. Το ελληνικό μπάσκετ διαχρονικά είχε αρκετές ποιοτικές διαφορές σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Δίνει μηνύματα, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα ακόμα. Μόλις βγούμε από την κρίση θα δούμε κάποια πράγματα όσον αφορά τις υποδομές».

Για τις σκέψεις αναβάθμισης των εγκαταστάσεων: «Θέλουμε να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις μας. Έχουμε πολλά προβλήματα. Παλιότερα δεν είχαμε προγραμματισμό. Τώρα που έχουμε προγραμματισμό δεν έχουμε τα χρήματα. Συζητάμε. Ξέρουμε ότι υπάρχει και συζήτηση με τον Παναθηναϊκό και τον κύριο Γιαννακόπουλο. Το επόμενο διάστημα θα έχει ξεκαθαρίσει όλο αυτό. Θέλουμε κάθε ομάδα να έχει το γήπεδό της και μια καλή αθλητική εγκατάσταση αλλάζει το επίπεδο του κόσμου. Θα κάνουμε αντίστοιχες παρεμβάσεις και στο ΣΕΦ. Μόλις τελειώσει το... μαρτύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έχουμε ανακοινώσεις».

H μετέπειτα τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της κλήρωσης:

«Όταν ο Μάκης Αγγελόπουλος, πριν από αρκετούς μήνες μιλούσε για το Final Four, μου έκανε πρόταση να φιλοξενήσουμε το Final Four στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ κάνει μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα. Απάντησα αρχικά ναι, αλλά βλέποντας και την πορεία της καταπιανόμασταν με αυτή την ιδέα να φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Οι μεγάλες στιγμές του μπάσκετ δεν παράγουν μόνο αθλητισμό, αλλά και πολιτισμό και πολιτική. Εμείς με μεγάλη χαρά θα συνδράμουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Χρειάζεται δουλειά και θα την κάνουμε από κοινού. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην ΑΕΚ. Ελπίζουμε να ζήσουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και να ζήσουμε και άλλα δρώμενα, να ανοίξουμε την κουβέντα για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και να καταφέρουμε μέσα σε αυτή τη γιορτή να γίνει διάλογος για το τι αθλητισμό θέλουμε τα επόμενα χρόνια. Ευχαριστώ τη FIBA».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής ενός Final Four από το Κράτος: «Το Κράτος θα μπορεί να πάρει μεγαλύτερο μερδίο ευθύνης. Δεν θα πάμε στο μοντέλο του παρελθόντος. Μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία στοχεύουμε στο να έχομυε διοργανώσεις και πάνω σε αυτό χτίζουμε. Δεδομένου ότι τα οικονομικά θα μας το επιτρέψουν, με πολύ μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Μακριά από αυτό το μοντέλο που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.