Μάκης Αγγελόπουλος: "Θυμάμαι το πρώτο τηλεφώνημα που κάναμε για τον Ίνγκλις, ο μάνατζερ έκλεισε το τηλέφωνο"


Στην Cosmote TV και την εκπομπή Pickn' Roll φιλοξενήθηκε ο Μάκης Αγγελόπουλος όπου μίλησε για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ, έπλεξε το εγκώμιο του κόσμου και τόνισε ότι η ΑΕΚ βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία των δοκιμών.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά, ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης είπε: «Δεν αισθάνομαι σαν πρίγκιπας. Πιο πολύ σαν πιστός της Βασίλισσας. Είναι μια χρονιά ικανοποιητική για εμάς. Βρεθήκαμε σε μια ευνοϊκή συγκυρία για εμάς, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε το εγχείρημα με την ταινία μας. Και είχαμε και τη διοργάνωση του Final Four. Και όλα αυτά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι μια μεγάλη υπόθεση για τον οργανισμό ΑΕΚ».

Για την προσπάθεια της ΑΕΚ: «Έχει και στοιχεία εμπειρίας πλέον για εμάς αλλά σίγουρα και τύχης. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός είναι business και έχει το στοιχείο της τύχης. Δεν μπορείς να εγγυηθείς το αποτέλεσμα στον πελάτη σου. Όπως ο κύκλος των χαμένων ποιητών, είναι μια ταινία που είχε μικρό μπάτζετ, αλλά έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία».

Για την μέρα που άλλαξε την πορεία του στην ΑΕΚ: «Νομίζω ότι δεν έχει έρθει ακόμα. Είμαστε στη διαδικασία και δοκιμάζουμε».

Για το αν είναι η χρονιά της ΑΕΚ το 2018: «Είναι η χρονιά της ΑΕΚ. Κανένα από τα αποτελέσματα που ήρθαν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ δεν είναι τυχαία. Ήρθαν με δουλειά. Είναι και η χρονιά των οπαδών της ΑΕΚ. Οι θετικές εικόνες που έχει ο αθλητισμός προς το εξωτερικό έρχονταν από την ΑΕΚ είτε για ντέρμπι είτε για άλλα παιχνίδια».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Όχι επειδή είμαι ένας από αυτούς, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Έχουν υψηλό δείξει συναισθήματος και του fair play. Οι ίδιοι έχουν βγάλει χαρακτήρα. Οι ίδιοι έχουν καταφέρει να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες στο Καλλιμάρμαρο και φέτος έκαναν ρεκόρ στο Basketball Champions League και οσονούπω θα διαλυθεί και αυτό το ρεκόρ στο Final Four».

Για την επιστροφή του κόσμου της ΑΕΚ στο γήπεδο: «Ήταν βασικός μας στόχος. Μετά την επιτυχία του ’68 κάναμε 32 χρόνια μέχρι να πάρουμε ευρωπαϊκό τίτλο. Την τελευταία 15ετία η ομάδα έφτασε στην ανυποληψία θέλαμε να δείξουμε τι σημαίνει μπάσκετ για τους ΑΕΚτζήδες και χρόνο με το χρόνο ο κόσμος επιστρέφει αργά, αλλά σταθερά».

Για το αν περίμενε όλες αυτές τις κινήσεις επί την προεδρία του: «Να πω την αλήθειά η πρώτη προσπάθεια ήταν με τη λογική της επιστράτευσης. Είμαστε εδώ και όποιος μπορεί να στηρίξει. Δεν υπήρχε μακροχρόνιος σχεδιασμός. Θέλαμε να δούμε τι θα γίνει με το σωματείο και στη συνέχεια να δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα».

Για την ταινία «1968»: «Ήταν σημαντικό κομμάτι το να επενδύσουμε στην ιστορία και να δείξουμε σε όλους τους Έλληνες πως η ΑΕΚ έκανε το μπάσκετ λαϊκό άθλημα. Και δείξαμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πως συνετρίβει η άποψη των ευρωπαίων πως οι Έλληες δεν μποροπύν να κερδίσουν. Η ΑΕΚ έκανε το μπάσκετ λαϊκό άθλημα στη χώρα. Μέχρι τότε ήταν ελιτίστικο».

Για την επαφή με τον Τάσο Μπουλμέτη: «Δεν ήταν κάτι εύκολο γιατί ο Τάσος ήταν πιεσμένος. Μου είχε πει ότι δεν είχε τον χρόνο. Πονηρά, αν θέλετε, σκεπτόμενος έιπα πως αν μπει στην ιστορία και ζήσει εκείνες τις στιγμές. θα το αγαπήσει, κάτι που έκανε. Έγραψε το σενάριο σε χρόνο ρεκόρ».

Για το συναίσθημα που ένιωσε βλέποντας την ταινία: «Ένιωσα συγκίνηση. Τις πρώτες 17 φορές που την είδα ήταν η ίδια συγκίνηση σε κάθε στιγμή».

Για το αν θα υπάρξει νέα ταινία σε περίπτωση που κατακτήσει το Champions League: «Μένει πάντα στην ιστορία ο πρώτος τίτλος, οπότε αυτό είναι και που κρατάμε. Ήταν τα 50 χρόνια  τα περιγράφουμε όλα στην ταινία. Ήταν μια χρονιά ρήγμα στο χρόνο. Μια ομάδα από πρόσφυγες μαζεύτηκαν και έβαλαν την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό είναι και το μήνυμα της ταινίας».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος: «Είχαμε πει πολλές φορές ότι ο πρώτος μας στόχος ήταν να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είχαμε πει από την αρχή ο βασικός μας στόχος ήταν το Φάιναλ Φορ και μετά ο τελικός του Κυπέλλου. Ήταν πολύ γλυκά τα συναισθήματα. Πέρα από τη χαρά της νίκης ήμασταν σε ένα γήπεδο με μαθητές στην πλειοψηφία τους. Όσο περνούσε το παιχνίδι και η ΑΕΚ έμενε μπροστά ξεπετάγονταν φίλοι της ΑΕΚ και αυτό ήταν πολύ συγκινητικό.

Για τους λόγους που έγινε προτεραιότητα το Final Four για την ΑΕΚ«Γιορτάζαμε τη μεγάλη επιτυχία του ’68. Ήθελα η χρονιά αυτή να συνδυαστεί με μια ευρωπαϊκή επιτυχία. Θέλαμε να πάμε στο Final Four. Είναι πολλές οι προκλήσεις για εμάς και οφείλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι παραπάνω σε αυτό που παραλάβαμε και να αφήσουμε παρακαταθήκη για τους επόμενους».

Για τους λόγους που κάλυψε το κόστος του Final Four: «Έχουμε ένα σημαντικό κόστος που αφορά τα διακαιώματα προς τη FIBA. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο περισσότερους οπαδούς να βρεθούν στο γήπεδο. Για μεγάλο κομμάτι του γηπέδου οι τιμές είναι προσιτές για να έρθουν οι φίλοι της ΑΕΚ να δουν την ομάδα».

Για τη συμπεριφορά του κόσμου: «Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που διέπουν την ΑΕΚ σαν σωματείο. Οι χαμηλοί τόνοι και η άμιλλα είναι αυτές που αρμόζουν στην ομάδα».

Για την παρουσία της ΑΕΚ στο BCL: «Συνειδητά παραμένουμε στο BCL σεβόμενοι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή πρέπει να είναι ένα μπόνους και όχι κάτι προαποφασισμένο. Αν δεν βρεθεί λύση, τότε το μπάσκετ θα βρεθεί πάρα πολύ πίσω. Μετά την στρέβλωση της αγοράς, διότι έχουμε 11 ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια σε βάθος 10ετίας. Από τις 600 και πλέον ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη οι 11 μπορούν να επενδύσουν σε βάθος 10ετίας. Οι υπόλοιπες κοιτάζουν μόνο το μπάτζετ της χρονιάς. Μια μπασκετική…  έστερ δεν θα υπάρχει. Όποια θέση κι αν έχουν οι 11 ομάδες θα μετέχουν στην Ευρώπη. Αυτό είναι ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού. Το μπάσκετ πάει σε πολύ κακά μονοπάτια».

Για την κόντρα Παναθηναϊκού – Euroleague: «Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα και δεν έχει από την Euroleague τη μεταχείριση που του αρμόζει. Από την άλλη η ύπαρξη 11 κλειστών συμβολαίων υποδηλώνει αποτυχία. Γιατί πρέπει να έχεις αυτούς τους 11 για να έχεις έσοδα; Θεωρώ πως είναι εμπορική αποτυχία και αδυναμία».

Για το αν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες: «Δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι σε εθνικό επίπεδο. Υπάρχει… κλακάζ ανάμεσα σε ιδιοκτήτες στη ΦΙΜΠΑ και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις ενώ θα υπάρξει και συνάντηση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες τη μέρα του τελικού του Final Four».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η ΑΕΚ στην Euroleague: «Εμείς, όπως σας είπα, χτίζουμε το όνομά μας από την αρχή. Αρκετές φορές κουβεντιάσαμε με τον κύριο Μπερτομέου. Η ΑΕΚ ήταν χαμηλά ως brand name παλιότερα, ενώ τώρα γράφει την ιστορία της. Θα πάρει τη θέση που της αναλογεί και θα βελτιωθεί. Θέλουμε να υπάρξει διασύνδεση των δύο πρωταθλημάτων για να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα στους χορηγούς. Αυτό θα βελτιώσει και το μπάσκετ να υπάρχουν 2 διοργανώσεις συνδεδεμένες. Αυτό είναι μονόδρομος για να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα το άθλημα».

Για το στόχο της ευρωπαϊκής καταξίωσης: «Είναι η επιβεβαίωση πως έχει επανατοποθετηθεί στον μπασκετικό χάρτη η ομάδα. Θυμάμαι το πρώτο τηλεφώνημα που κάναμε για τον Ίνγκλις, ο μάνατζερ έκλεισε το τηλέφωνο»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.