Κάνατι: Δίκαια είναι στην κορυφή η ΑΕΚ

Ο προπονητής του Ατρομήτου μίλησε σε ιστοσελίδα της Αυστρίας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δίκαια η ΑΕΚ βρίσκεται στη κορυφή του πρωταθλήματος και κοντά στην κατάκτηση του. Επιπλέον σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:
«Φυσικά δεν μπορώ να εγκρίνω τα επεισόδια. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε και ο Ολυμπιακός πήρε τους βαθμούς για ένα αντικείμενο που έπεσε. Έτσι λειτουργούν στην Ελλάδα. Όλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν βαθμούς. Δεν τους νοιάζει αν η εικόνα τους είναι καλή ή όχι. Πιστεύω πως το πρωτάθλημα είναι καλό, αλλά με όσα γίνονται χαλούν πολύ την εικόνα του. Δεν τους νοιάζει αν θα έρθουν δίκαια ή όχι οι τρεις βαθμοί. Η ρίψη του αντικειμένου στον Γκαρσία δεν ήταν σωστή και φυσικά δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Η αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έχει φέρει τούμπα τη βαθμολογία. Πριν δύο εβδομάδες ο ΠΑΟΚ ήταν σχεδόν σίγουρος πρωταθλητής και τώρα η ΑΕΚ είναι μπροστά. Όσα έχουν συμβεί εδώ τους τελευταίους δέκα μήνες δεν τα έχω δει 17 χρόνια στην Αυστρία. Κάθε εβδομάδα υπάρχει κάπου κι ένα σκάνδαλο. Ακόμη και στον αγώνα της Λάρισας με την ΑΕΚ υπήρχε διαμάχη των διοικήσεων, κάτι αδιανόητο για την Αυστρία», δήλωσε ο Αυστριακός τεχνικός.

Ερωτηθείς για τα τρία στοιχεία που διακρίνουν το πρωτάθλημα, απάντησε: «Πάθος, μονομαχίες και καλή αμυντική οργάνωση. Δίνουν μεγάλη βάση σε αυτά. Όλες οι ομάδες κοιτάζουν πώς να πετύχουν το στόχο τους, είτε είναι ρεαλιστικός είτε όχι. Απολύονται πολλοί προπονητές γιατί συχνά οι στόχοι δεν είναι ρεαλιστικοί. Για παράδειγμα η ΑΕΛ και ο Απόλλων Σμύρνης έχουν ήδη τέταρτο προπονητή μέσα στη χρονιά. Όλα γίνονται για το αποτέλεσμα. Κι επίσης έχουν θερμό ταμπεραμέντο».

Τέλος, για το συσχετισμό δυνάμεων στο πρωτάθλημα είπε: «Ο Ολυμπιακός ήταν ασφαλής στα τελευταία 20 χρόνια, αλλά τώρα ο ΠΑΟΚ είναι ανάλογα οικονομικά ισχυρός και έχει προπονητικό κέντρο και γήπεδο. Μετά είναι η ΑΕΚ, που δεν είναι άδικα στην κορυφή της βαθμολογίας, και ο Παναθηναϊκός. Ακολουθούν ο Αστέρας, ο Πανιώνιος, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη και ο Ατρόμητος, πέντε ομάδες με πολλά κοινά χαρακτηριστικά».

για την πορεία του Ατρομήτου: «Δεν περίμενα πως θα πάνε τόσο καλά τα πράγματα και πως θα έχουμε εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη έξι αγωνιστικές πριν το τέλος. Αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή της περιόδου. Και εγώ με αυτόν τον στόχο ήρθα. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά τον στόχο αυτό στο επόμενο ματς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.