Χουγκάζ: «Έτσι θα περάσει τη Νίμπουρκ η ΑΕΚ»


H πιο μεγάλη… ώρα έφτασε για την ΑΕΚ στο Basketball Champions League. Η Ένωση βρίσκεται στην Τσεχία, για να αντιμετωπίσει τη Νίμπουρκ, με ένα και μόνο στόχο: Να καλύψει το -10 του πρώτου αγώνα και να είναι αυτή που θα πάρει την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Το έργο των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα θα είναι δύσκολο, όμως άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν την πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα στείλει την ΑΕΚ στην επόμενη φάση.

Η Νίμπουρκ, από την άλλη πλευρά, έδειξε εξαιρετική εικόνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ωστόσο η ομάδα του Ορέν Αμιέλ έχει αδυναμίες. Αυτές τις εντόπισε ο Κρις Χουγκάζ, που βρίσκεται στην Τσεχία ως προπονητής της USK Praha. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο SDNA, εξηγώντας πού πρέπει να χτυπήσει η ΑΕΚ, αν θέλει να φύγει με την πρόκριση από το Νίμπουρκ το βράδυ της Τετάρτης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο έμπειρος προπονητής τονίζει ότι «θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση αυτή στην Τσεχία. Η ΑΕΚ θα πρέπει να προσέξει τον ρυθμό της Νίμπουρκ γιατί κινείται σε γρήγορους ρυθμούς, ανεξάρτητα την έδρα στην οποία παίζει, αλλά και για 40 λεπτά. Πρέπει να αντιπαρατάξει στην ταχύτητά και το ταλέντο τους τη δύναμη, για να ανακόψει τις λύσεις και τους αυτοματισμούς της Νίμπουρκ και να χτυπήσει αρκετά σε αδυναμίες που έχει δει το προπονητικό τιμ της ΑΕΚ και φυσικά τα ατού των Τσέχων».

Σχετικά με τις αδυναμίες που έχει η Νίμπουρκ ο έμπειρος προπονητής ήταν ξεκάθαρος και αφοπλιστικός «Μέσα στο καλάθι είναι η αδυναμία τους, αλλά και σε κάποιους σημαντικούς παίκτες που έχουν, οι οποίοι έχουν χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα και πρέπει να τις χτυπήσει η ΑΕΚ».

Η Νίμπουρκ έφυγε από το ΟΑΚΑ με «διπλό, επικρατώντας με 98-88. Η διαφορά των 10 πόντων εκ πρώτης όψεως φαίνεται μεγάλη, στην πράξη όμως, είναι έτσι; « Μπορεί να καλυφθεί η διαφορά. Η ΑΕΚ πρέπει να μπει δυνατά και αν δείξει στην εικόνα της ενθουσιασμό και ενέργεια, αλλά και την προσήλωση που είχε στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τη διαφορά», ήταν τα λόγια του, για να προσθέσει πως «φυσικά, είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η διαφορά αυτή είναι σημαντική. Έτσι όπως παίζεται το μπάσκετ τώρα μικραίνουν και μεγαλώνουν οι διαφορές. Θα παιχτεί μέχρι τέλους το παιχνίδι».

Όσο για το αν είναι κίνητρο το γεγονός πως η ΑΕΚ παίζει την… ύπαρξή της στο Basketball Champions League ο Χουγκάζ επεσήμανε «Χωρίς αμφιβολία. Σαν οργανισμός, παίκτες και προπονητές, έχουν σαν στόχο να συνεχίσουν στη διοργάνωση και σήμερα θα είνα μια πολύ κρίσιμη νύχτα. Συν τις άλλοις η ΑΕΚ θα έχει και κόσμο, οπότε ίσως αυτό τη βοηθήσει περισσότερο στην προσπάθειά της».

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.