Αφήσαμε Πατίτο, Τρίστασον, Βινίσιους και φέραμε... τον "ΚΑΝΕΝΑΝ"


Γράφει ο Φρίξος Νικολουλόπουλος
Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συμβαίνει με την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ. Το είχα ξαναγράψει, 23 Δεκεμβρίου ήταν τότε. Αν θυμάμαι καλά μετά από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Από τότε, φαινόταν ότι στα αριστερά υπάρχουν ελλείψεις. Αυτές, δεν θα φανούν στα παιχνίδια που θα σε βολέψει και το "Χ" (λ.χ. Μίλαν). Σε αυτά τα ματς με ένα 3-5-2, ακόμα και με τον Μπακάκη πίσω αριστερά που παίζει καλά αμυντικά, έχεις καθαρίσει. Που ξέρεις, ίσως και να τσιμπήσεις και κανένα τρίποντο, στις αντεπιθέσεις, κάποιες φορές.

Όταν όμως κάνεις πρωταθλητισμό, δυστυχώς αν δεν έχεις 2 παίκτες σαν τον Λόπες, που να μπορούν να σου παίξουν όλη την πλευρά, τότε σε βάθος χρόνου το 3-5-2 δεν θα λειτουργήσει. Κι αν φτάσουμε στο σημείο που πρέπει να αλλαχτεί η διάταξη, τότε πολύ φοβάμαι ότι "ΑΕΚ δεν λειτούργησες σωστά". Δυστυχώς, ξαναλέω, η ΑΕΚ, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να παίξει άλλο σύστημα, πλην του 3-5-2, με σωστό λειτουργικά τρόπο. Μετά τον τραυματισμού ειδικά και του Μάνταλου, στα αριστερά δεν υπάρχει παίκτης να παίξει στο ένας με έναν και να πατήσει περιοχή. Υπήρχε ο Τρίστασον. Μουντιαλικός εξτρέμ που δεν τον είδαμε, όσο έπρεπε. Σίγουρα είχε περισσότερες δυνατότητες από τον Κλωναρίδη. Ο Πατίτο, έφυγε. Δεκτό. Δεν αντικαταστήθηκε ποτέ όμως. Αυτό είναι το έγκλημα. Και μάλιστα "επιτρέπεται" στον Μανόλο να λέει, "είμαστε μια χαρά με αυτό το ρόστερ".


Όσον αφορά το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, δεν τον φοβάμαι τον Ανδαλουσιάνο, στις επιλογές του. Θα παίξει 3-5-2 και θα στοχεύσει αρχικά στο μηδέν παθητικό. Είναι αλεπού σε αυτά. Το έχει πάρει στο "Σαν Σίρο", δεν θα τρομάξει στον Πειραιά. Απόλυτος δεν μπορώ να είμαι, αλλά εκτιμώ πως είναι ειδικός σε αυτού του είδους τις αποστολές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.