Μπορμπαλάν: «Από τα πιο δύσκολα ματς στην καριέρα μου»

Αποτέλεσμα εικόνας για μπορμπαλαν

Για πρώτη φορά μετά το 1975, ένας ξένος διαιτητής ανέλαβε να διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Ο λόγος για τον Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, ο οποίος «σφύριξε» μια κρίσιμη αναμέτρηση, από πολλές πλευρές, αφού αντίπαλοι ήταν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.


Ο κίνδυνος του Grexit εξακολουθούσε να υφίσταται, ενώ οι δύο Δικέφαλοι είχαν προηγούμενα μετά από όσα είχαν προηγηθεί στην Τούμπα, στο παιχνίδι του πρωταθλήματος που διεκόπη στο 90′. Για όλα αυτά, για όλα όσα διακυβεύονταν, ήταν ενημερωμένος ο 44χρονος Ισπανός διαιτητής και οι συνεργάτες του.

Γνώριζε πόσο σημαντικό ήταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό το παιχνίδι και ότι ο ίδιος πρέπει να «πιάσει» υψηλά στάνταρ απόδοσης για να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα. Ο ίδιος αισθάνεται ότι είχε καλή απόδοση και ότι από τα σφυρίγματά του οι δύο ομάδες δεν πρέπει να έχουν παράπονα.

Ο Μπορμπαλάν υποστήριζε μετά τον τελικό ότι η ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν αξέχαστη και πως κάτι παρόμοιο δεν έχει συναντήσει ξανά στην καριέρα του, παρότι έχει διευθύνει εκατοντάδες ματς εντός και εκτός Ισπανίας. Έλεγε στους συνεργάτες του ότι το ισπανικό πρωτάθλημα δεν είναι και το πιο εύκολο για έναν διαιτητή, αλλά ότι αυτός ο τελικός, με τέτοια πίεση και ένταση, ήταν από τα πιο δύσκολα ματς της καριέρας του.

«Είναι πολύ δύσκολο για έναν Έλληνα διαιτητή να σφυρίξει. Η πίεση ήταν μεγάλη, αλλά καταφέραμε να τη διαχειριστούμε» έλεγε στους ανθρώπους της ΕΠΟ ο Ίβηρας ρέφερι και υποστήριζε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό το παιχνίδι, όχι μόνο λόγω της ιδιαιτερότητάς του, αλλά και επειδή ήταν το τελευταίο «ευρωπαϊκό» της καριέρας του.

Ίσως να ήταν και το τελευταίο… συνολικά. Θα το μάθει ο Μπορμπαλάν εντός των προσεχών ημερών, αν οριστεί σε κάποιο από τα ματς της 38ης αγωνιστικής της Primera Divisio

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.